غذای دانشجویی

غذای دانشجویی

سمبوسه جنوبی

درود دوست ها عزیز و خوبم

امیدوارم همه تون شاد  و سر حال باشید.

دیگه وقتشه از غذاهای دریایی بیرون بیاییم و یه شام آسان و سبک رو امتحان کنیم 🙂 

سمبوسه؛ خوراکی است که از خمیر پهن‌شده درست می‌شود به همبن دلیل نوعی پای محسوب می شـود که میانش را با سیبزمینیو گوشت و پیاز و ادویه پر کـرده و در روغن برشته کـرده باشند. ایـن خوراک خود تند است و با سس تند میل می شود . 

توی ایـن ترنت شیوه پخت سمبوسه بسیار زیاده اما ندیدم یکـی ش سمبوسه اصل بوشهری باشه یعنی ایراد داشتن حالا شهرهای دیگه رو میدونم مفرق ه اما سمبوسه اصل بوشهری به ایـن شیوه پخته میشه:

 

مواد ضروری برای هشت تا سمبوسه:

سیبزمینی ۴ عدد متوسط

تره خورد شده یک مشت

پیاز یک عدد کوچک

فلفل ادویه نمک به میزان دلخواه

نان به میزان لازم

شیوه ساخته : 

۱٫ سیبزمینی ها را میشوییم و با میزان آب کم آبپز میکنیم. (میزان آب بسیار کم باشه تا ویتامین ها از بین نرن؛ تنها بایستی بیشتر حواستون بهش باشه)

۲٫ پیاز را خلال میبریم و توی میزان ی روغن تفت میدهیم زمانی پیاز طلایی رنگ و سبک شد تره را اضافه مینماییم. ۴-۵ دقیقه تفت دادن کافیه.

۳٫ سیبزمینی ها را رنده میکنیم و به آمیخته پیاز و تره اضافه میکنیم.

۴٫ بعد از یک تفت ۵ دقیقه ایی نمک و فلفل و میزان ی زردچوبه اضافه میکنیم.

۵٫ نان ها را دایره میبریم و از آمیخته به دست آمده میزان ی توی نان میگذاریم و نان را میپیچیم و توی روغن سرخ میکنیم.

ایـن بود شیوه بنیادی پخت سمبوسه بوشهر

امیدوارم خوشتون اومده باشه.

ایـن سمبوسه را با سس تند میل نمایید.

روش درست کردن سس

 

ایـن سس رو چند مدت پیش پختم بسیار بسیار خوشمزه س برای توی ساندویچ ها و همین طور میگو سوخاری و پفی و کلا همه چیز

مواد ضروری برای ساخته سس:
گوجه فرنگی ۵ عدد (سایز متوسط )
رب گوجه یک و نیم تا دو قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز بستگی به ذائقه تون داره که میخواهید چقد تند باشه من ۴ قاشق غذاخوری ریختم
فلفل سبز از اون تند ها دو عدد
پودر سیر نصف قاشق غذاخوری
سیر تازه ریز شده ۳ حبه
آب یک لیوان
نمک به میزان لازم
زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
سرکه یک قاشق مرباخوری
شکر نصف قاشق مرباخوری
شیوه ساخته :
۱٫ گوجه ها رو تمیز بشویید.
۲٫ گوجه فرنگی همراه با فلفل سبز و پودر فلفل قرمز؛ نمک؛ رب گوجه توی میکسر میریزیم و میگذاریم مواد خوب با آمیخته بشوند.
۳٫ مواد بالا را به همراه آب توی یک کاسه میریزیم و میگذاریم روی گرما کم اجاق.
۴٫ سیر های حبه رو پاک میکنیم و میشوییم و ساطوری میکنیم.
۵٫ حدود سی الی چهل و پنج دقیقه بعد سیر های خورد شده به همراه سرکه و شکر و همین طور پودر سیر را به سس بالا اضافه میکنیم و باز بیست دقیقه صبر میکنیم تا مواد خوب جا بیافته.

سس تون که غلیظ شد و خوب جا افتاد خاموش میکنید و میگذارید کاملا خنک بشه.
توی ظرف شیشه ایی تمیز میریزیدش و میگذارید یخچال.
حین کار چنانچه آب سس تون کم شد میزان ی آب به سس اضافه بکنید .
کوشش کنید نمک کم استفاده بکنید اما اگه خدای نکـرده سس تون شور شد یکـی دو تا گوجه رو توی میکسر له بکنید و به سس اضافه بکنید .
سس تون وقت ی سرد شد غلظتش بیشتر میشه پس حواس تون به ایـن موضوع باشه.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *