
به نقل از شریف: ضرورت نقشآفرینیهای دانشگاهها در عرصۀ علم و همچنين فناوری/ لزوم تقویت روحیه امید در جامعه
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با ارائه تحلیلی از شرایط امروز ایران و همچنين تبیین وظایف دانشگاهیان در مواجهه با مسائل اخیر، بر “ضرورت نقشآفرینیهای دانشگاهها در عرصۀ علم فناوری” و همچنين “تقویت روحیه امید در جامعه” تأکید کرد.
به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شهید بهشتی، دکتر سید حسن صدوق اظهار داشت: نگرانی و همچنين دغدغههایی در سطح جامعه و همچنين در بین خانوادهها وجود دارد که دانشگاه و همچنين دانشجویان نیز از این دغدغهها متأثر خواهند بود. بنابراین وظیفۀ ما امسال مشکلتر است زیرا هم جامعه و همچنين هم حکومت از ما متوقع است. آنچه برای ما ایجاد وظیفه بیشتری میکند نگاهداشت و همچنين تقویت روحیه امید در خودمان و همچنين همچنین ایجاد انگیزه و همچنين روحیه در دانشجویان، همکاران و همچنين کارکنان دانشگاه است.
وی با اشاره به اینکه کشور ما در یک شرایط سخت و همچنين بحرانی قرارداد و همچنين عبور از این شرایط، آیندۀ بهتر و همچنين افق روشنتری برای کشور ما به ارمغان خواهد آورد تصریح کرد: کشور ما در یک منطقۀ حساس قرارگرفته و همچنين کشورهای زیادی امید بستهاند به اینکه جمهوری اسلامی ایران چگونه در این شرایط در مقابل آمریکا ایستادگی مي کند و همچنين عبور از این شرایط برای آن همها هم ایجاد امید مي کند. بنابراین تلاش ما در مواجهه با شرایط کنونی کشور، یک تلاش ملی، دینی و همچنين انسانی است که لازمۀ آن هم این است که بدون هیچ رخوتی درصحنۀ جدید فعال باشیم.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری (مدظله) و همچنين نقل فرازی از بیانات اخیر ایشان “… آن همها که میگویند حکومت باید برکنار مي شود در نقشۀ دشمن نقشآفرین خواهند بود. حکومت باید سرکار بماند و همچنين باقدرت، وظایف خود را در حل معظلات و مسائل و مشکلات انجام دهد؛ ” افزود: مقام معظم رهبری (مدظله) با این جمله آب پاکی را روی دست کسانیکه امید واهی به برکناری حکومت بستهاند ریخت.
وی ادامه داد: تکلیف کاملاً روشن است؛ آن همروش که رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی فرمودند، ما از دولتمان حمایت میکنیم؛ ما همچنان ایستادهایم و همچنين از حکومت دفاع میکنیم و همچنين با نقشآفرینیهای خودمان در عرصۀ علم فناوری نمیگذاریم میدان به دست دشمن یا اشخاص ناباب و همچنين جاهل بیفتد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در ادامۀ سخنان خود با اشاره به دیدار رؤسای دانشگاههای سطح یک با دکتر ظریف وزیر مسائل خارجه گفت: ازجمله مسائل مهمی که در این جلسه مطرح شد نوع برخورد سفارتخانههای مقیم در تهران با دانشجویان و همچنين همکاران ما برای سفرهای علمی و همچنين فرصت مطالعاتی است.
وی افزود: با توجه به برنامۀ بینالمللی شدن دانشگاههای سطح یک، باید سفارتمنزل و خانههای ما در خارج از کشور همکاری مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري را در این خصوص داشته باشند که در صورتي که خلاف این باشد، مراتب باید به مراجع مرتبط و همچنين ازجمله وزارت مسائل خارجه نقل از مي شود.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اظهارات دکتر ظریف درخصوص ایستادگی اعضای برجام به جز ایالات متحدۀ آمریکا بر مواضع قبلی، ابراز امیدواری کرد که بتوانیم از تبعات و همچنين منافع برجام که دانشگاهها به تا حال از آن هم بینصیب نبودهاند؛ همچنان برخوردار باشیم، بالأخص در روابطمان؛ هرچند فشارها در این زمینه زیاد است.
وی به جلسۀ رؤسای دانشگاههای سطح یک کشور با دکتر جهانگیری دست يار اول رئیسجمهور اشاره کرد و همچنين افزود: وضع عمومی کشور، نگرانیهای موجود و همچنين تلاش دشمن برای تضعیف روحیۀ شهروندان و مردم شهر ازجمله مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد.
دکتر صدوق ادامه داد: وظیفۀ ما دانشگاهیان بهعنوان قسمت و بخش نخبۀ اجتماع این است که در حوزۀ شخصی و همچنين مدیریتی خودمان به این موارد و نکات توجه داشته باشیم و همچنين بهخصوص مواظب دانشجویان و همچنين مسئلۀ خروج آن همها از کشور باشیم.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی در قسمت و بخش دیگری از سخنان خود گفت: رؤسای دانشگاههای سطح یک، دو مکاتبه با دست يار اول رئیسجمهور داشتند؛ یکی از مکاتبهها در خصوص مسائل ارزی بود و همچنين درخواست دانشگاهها برای تأمین ارز موردنیاز با توجه به اهمیت فوقالعادۀ مسئلۀ ارز برای تأمین تجهیزات در دانشگاهها، فرصت مطالعاتی و همچنين سفرهای علمی بوده است و همچنين پاسخ دکتر جهانگیری در خصوص این درخواست، قول مساعدت در خصوص تأمین ارز موردنیاز حتی بیش از درخواست دانشگاهها بود البته بهشرط تأمین ریالی آن همکه دانشگاهها و همچنين وزارت عتف باید برای آن هم تدبیری بیندیشند.
وی با بیان اینکه مکاتبۀ دیگر در خصوص بودجۀ تخصیص دادهشده به دانشگاهها است خاطرنشان کرد: بودجهای که به تا حال به دانشگاه تخصیص داده شده حدود ۳۸ قسمت و بخش است که دانشگاه را با مشکل ۲۴ میلیارد تومانی مواجه کرده است که در این خصوص حکومت قول مساعدت و همچنين جبران داده که امیدواریم با تخصیص به موقع بودجه، معظلات و مسائل و مشکلات موجود به حداقل برسد.
دکتر صدوق در جمعبندی سخنان خود در خصوص جلسهای که به دعوت دکتر جهانگیری از رؤسای دانشگاههای سطح یک برگزارشده بود افزود: عمق حرکتی که شروعشده از جنگ رویارو بدتر است. وظیفۀ ما سنگین است و همچنين هر نوع بیتوجهی یا گلهمندی، مخلّ شخصیتی است که از ما توقع میرود و همچنين باوجدان جامعۀ دانشگاهی سازگار نیست.
وی در خصوص برنامۀ وزارت علوم برای سپردن مسائل دانشگاههای سطح یک به خود این دانشگاهها گفت: در صورتي که این موضوع در وزارت علوم نهادینه مي شود و همچنين در صورت همکاری معاونت آموزشی وزارت متبوع، دانشگاه میتواند در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و همچنين دکتری در پردیس دانشجو بپذیرد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اطلاعرسانی در خصوص تصویب تأسیس پردیس بینالمللی دانشگاه در هیئت امنا ابراز امیدواری کرد که مراحل اجرایی این فرایند هرچه زودتر طی مي شود تا بتوانیم در سه مقطع تحصیلی در پردیس دانشگاهی پذیرش دانشجو داشته باشیم.
وی با بیان اینکه طرح دیگری که در دستور کار وزارت علوم است طرح حذف کامل حقالتدریسها و همچنين حقالتحقیقهاست افزود: هدفمندسازی و همچنين بهینهسازی حقالتدریسها را در دانشگاه شروع کرده بودیم و همچنين ساماندهی وضعیت حقالتدریسها در ترمهای اخیر منتج به ۲۰۰۰ ساعت صرفهجویی شد که معادل ریالی آن هم ۲ میلیارد تومان صرفهجویی برای دانشگاه همراه داشته است.
دکتر صدوق خاطرنشان کرد: این طرح در دانشگاه تهران هم از مدتها پیش شروعشده است. در جلسۀ مشترکی که با وزارت عتف برگزار شد نیز با اصل موضوع یعنی حذف کامل حقالتدریسها و همچنين رساندن رسالهها به دو مورد و همچنين اعطای پایۀ تشویقی از صرفهجویی که حاصل میمي شود، مخالفتی وجود نداشت؛ ولي بايد توجه داشت در خصوص روش و همچنين جدول امتیازی که بهجای آن هم قرار میگیرد و همچنين استادانی که وارد این طرح میشوند، مقرر شد تصمیمگیری به دانشگاهها واگذار مي شود.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری دانشکده و همچنين پژوهشکدهها با معاونت آموزشی دانشگاه، صرفهجویی در خصوص موضوع حقالتدریسها بیشتر از سال شمسي قبل اتفاق بیفتد.
رئیس دانشگاه شهیدبهشتی در تشریح اصلاحیۀ آییننامۀ ارتقای اعضای هیئت علمی گفت: در این اصلاحیه بر طرحهای برونسازمانی تأکید بیشتری شده است و همچنين برای افرادی که نتوانند در این زمینه اقدام کنند جایگزینهایی پیشبینی شده که اعضا در فرایند ارتقا با مشکل روبرو نشوند.
ل.م ۵۴/ ع. ع ۵۷
ضرورت نقشآفرینیهای دانشگاهها در عرصۀ علم و همچنين فناوری/ لزوم تقویت روحیه امید در جامعه در تاریخ ۲۸ May 1397 | 4:03 pm منتشر شده است