
به نقل از شریف: ظرفیت بالای جمهوری اسلامی ایران در حوزه آموزش عالی / نقش کلیدی منابع انسانی در دستیابی به توسعه پایدار
قائم مقام وزیر علوم در مسائل بینالملل در مجمع عمومی دانشگاههای مجازی جهان اسلام که به میزبانی دانشگاه پیام نور برگزار شد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران ظرفیتهای بالایی در حوزه آموزش عالی دارد و همچنين حدود چهل سال شمسي است که به اهمیت علم و همچنين فناوری پی برده و همچنين معتقدیم منابع انسانی نقش کلیدی در هر نوع دستیابی به توسعه پایدار است.
به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکترحسین سالار آملی در این نشست با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال تجاریسازی تحقیقات و همچنين انتقال دانش و همچنين فناوری و همچنين ایجاد پل ارتباطی مستحکم بین دانشگاهها و همچنين صنعت است، اظهار داشت: سیاستگذاری در عرصه علم و همچنين فناوری و همچنين همچنین تدوین راهبردها در این امر اهمیت زیادی دارد و همچنين نقش کلیدی آن هم افزایش آگاهیهای عمومی است.
وی گفت: آموزشهای شفاهی و همچنين بهره بري و استفاده از یادگیریهای مجازی واز راه دور و همچنين سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و همچنين توسعه برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت از زیادی برخوردار است.
دکتر سالار آملی افزود: بسیاری از کشورهای اسلامی کمتر از یک قسمت و بخش تولید ناخالص ملی خود را برای تحقیق و همچنين توسعه بهره بري و استفاده میکنند، در حالی که کشورهای ژاپن و همچنين کره جنوبی ۳تا ۴ قسمت و بخش تولید ناخالص ملی خود را به این قسمت و بخش اختصاص دادهاند، ولي بايد توجه داشت در مجموع جمهوری اسلامی ایران به دنبال بین المللی کردن آموزش عالی است و همچنين این امر را از طریق همکاریهای بیندانشگاهی به ویژه همکاریهای دانشگاههای کشورهای اسلامی دنبال میکند.
قائم مقام وزیر علوم در مسائل بینالملل خاطرنشان کرد: باید صبورانه برای تحقق ارتباطات بینالمللی دانشگاههای اسلامی قدم برداریم، با آنکه ساختارها و همچنين قوانین متفاوتی داریم، ولی باید با اصلاح روندها کار در این قسمت و بخش را تسهیل کنیم.
وی با بیان اینکه بالغ بر ۵ میلیون دانشجو در ایران تحصیل میکنند که یک میلیون فرد يا شخص از آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی خواهند بود، گفت: ۲۲ قسمت و بخش دانشگاههای ایران در بین رتبهبندیهای برتر دانشگاه های دنیا قرار دارند و همچنين ۱۸ قسمت و بخش دانشجویان ایرانی که در مقطع تحصیلات تکمیلی خواهند بود، در بین دانشگاههای برتر ایرانی رتبهبندی شده دانشگاههای دنیا تحصیل میکنند.
دکتر سالار آملی با بیان اینکه ۱.۹۵ قسمت و بخش پژوهشهایی در سطح جهان توسط دانشمندان ایرانی و همچنين یک قسمت و بخش مقالات پراستناد هم حاصل تلاش پژوهشگران کشورمان است، افزود: در حال حاضر چندین ماهواره کوچک برای پرتاب و همچنين قرارگیری در مدار ساخته شده است، ضمن اینکه در عرصه نانوفناوری هم با هدف اقتصادی کردن این علم، اقداماتی را انجام دادهایم.
قائم مقام وزیرعلوم در مسائل بین الملل با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۲ هزار شرکت دانشبنیان در ایران فعال خواهند بود و همچنين باید کارهای پهناور و بزرگ تری هم در این قسمت و بخش انجام دهیم، گفت: بسیاری از کشورهای اسلامی ظرفیتهای مثبتی در قسمت و بخش آموزش عالی دارند که میتوانند به یکدیگر کمک کنند، به همین جهت باید با حمایت دانشگاههای مجازی جهان اسلام برای ارتقای این ظرفیتها و همچنين پتانسیلها کمکهای مشترکی توسط همه اعضا انجام مي شود.
ر.ب ۴۵/ ع.ع ۵۷
ظرفیت بالای جمهوری اسلامی ایران در حوزه آموزش عالی / نقش کلیدی منابع انسانی در دستیابی به توسعه پایدار در تاریخ ۲ July 1397 | 12:27 pm منتشر شده است