
به نقل از شریف: امروزه تکنولوژی به نقض حقوق بشر منجر شده است
دکتر مصفا با بیان اینکه علم و همچنين حقوق بشر میتوانند خدمتگذار یکدیگر باشند و همچنين ما نمیتوانیم دستاوردهای بشر و همچنين پیشرفت در حوزههای متنوع و گوناگون و مختلف را نادیده بگیریم گفت: امروزه تکنولوژی به نقض حقوق بشر به خصوص در حوزه مخاصمات مسلحانه منجر شده است.
به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر نسرین مصفا رئیس انجمن ایرانی نهاد ملل متحد در بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و همچنين توسعه که امروز (دوشنبه ۲۱ آبانماه) در محل وزارت علوم برگزار شد، با بیان اینکه مناسبتهای جهانی فرصت مغتنمی برای توجه به برخی از موضوعات مطرح در عرصه بینالمللی است، مطرح کرد: امسال موضوع روز جهانی علم، حق بشری اعلام شده است.
وی افزود: اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال شمسي ۱۹۴۸ توسط مجمع عمومی ملل متحد به تصویب رسید و همچنين از آن هم زمان این اعلامیه مبنای فکر کردن و انديشيدن ملل متحد و همچنين جامعه جهانی برای ترویج و همچنين حمایت حقوق بشر قرار گرفت البته این اعلامیه در کنار دستاوردهایی که داشته میتواند در ابعاد متنوع و گوناگون و مختلف مورد تفسیر و همچنين انتقاد نیز قرار گیرد.
دکتر مصفا ادامه داد: اکنون در ارتباط و رابطه با بحث حقوق بشر سوالات بسیار و همچنين پاسخها محدود است و همچنين شاید از زمانی که اسناد بینالمللی تولید و همچنين منتشر میشدند در وهله اول این انتظار وجود داشت که بشر آینده بهتری داشته باشد ولي بايد توجه داشت حقیقتاً اکنون در برخورد با واقعیات جهان پاسخی کافی برای تحقق حقوق بشر مطرح شده در اسناد بینالمللی، وجود ندارد.
رئیس انجمن ایرانی نهاد ملل متحد به صدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول و همچنين کشتار بسیاری از شهروندان و مردم شهر و همچنين کاربرد سلاحهای شیمیایی اشاره کرد و همچنين اظهار داشت: در آن هم زمان کاربرد سلاحهای شیمیایی بیشتر در میان نظامیان بود ولي بايد توجه داشت با گذشت زمان و همچنين در جنگ جهانی دوم سلاحها علیه شهروندان و مردم شهر عادی بکارگرفته شد.
دکتر مصفا با اشاره به اعلامیه حقوق بشر تصریح کرد: ماده ۲۷ این اعلامیه در خصوص توجه به علم است که براساس آن هم هر فردی حق بهرهمندی از فواید و همچنين پیشرفتهای علمی جامعه را دارد. در واقع این ماده نگاه اولیهای به ارتباط و رابطه میان حقوق بشر و همچنين علم بود.
وی ادامه داد: بعد از تصویب میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و همچنين فرهنگی که در سال شمسي ۱۹۶۶ تصویب شد در خلال ماده ۱۵ به ارتباط و رابطه میان علم و همچنين حقوق بشر بیشتر پرداخته شده، وظایف حکومتها را در این خصوص شرح میدهد و همچنين حق بهرهمندی از پیشرفتهای علمی را به عنوان یک سند مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروريالاجرا مطرح میکند.
رئیس انجمن ایرانی نهاد ملل متحد خاطر نشان کرد: متاسفانه امروزه توسعه به مفهوم حقوق بشر و همچنين زمینههای آن هم تفاوت بسیاری با قبل پیدا کرده است و همچنين در حال حاضر ارتباط و رابطه میان علم و همچنين حقوق بشر بسیار کمرنگ شده و همچنين در مواقعی از بین رفته است.
دکتر مصفا گفت: علم و همچنين حقوق بشر میتوانند خدمتگذار یکدیگر باشند و همچنين ما نمیتوانیم دستاوردهای بشر و همچنين پیشرفت در حوزههای متنوع و گوناگون و مختلف را نادیده بگیریم ولي بايد توجه داشت باید به این نقطه نیز توجه مي شود که امروزه تکنولوژی به نقض حقوق بشر به خصوص در حوزه مخاصمات مسلحانه منجر شده است.
وی در بررسی حقوقی نقض حقوق بشر با پیشرفت علم افزود: ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر که در ارتباط و رابطه با حق حیات صحبت میکند از نظر علمی در بسیاری از موارد شامل عقیم سازی و همچنين تهدید حق حیات در برخی از منطقه ها و مناطق با نقض حقوق بشر همراه بوده است.
رئیس انجمن ایرانی نهاد ملل متحد ادامه داد: همچنین در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز حق تمامیت جسمی و همچنين روانی را مطرح میکند که این امر نیز امروز تحت تاثیر بسیاری از ابزارها مورد تهدید قرار گرفته است.
دکتر مصفا همچنین به ماده ۱۲ این اعلامیه اشاره کرد و همچنين اظهار داشت: این ماده حق زندگی خصوصی را برای بشر در نظر میگیرد که این ماده نیز با پیشرفتهای الکترونیکی مخدوش شده است.
وی در ادامه نیز به نقض مادههای دیگر اعلامیه جهانی حقوق بشر شامل ماده ۱۹ (حق آزادی بیان)، ماده ۲۵ (حق زندگی و همچنين بهرهمندی مطلوب از امکانات آن هم) و همچنين ماده ۲۶ (توسعه اطلاعات و همچنين تکنولوژی) اشاره کرد.
رئیس انجمن ایرانی گفت: به نظر میرسد که این موضوع اکنون در دست بررسی جامعه جهانی است ولي بايد توجه داشت آشنایی دانشمندان با موازین حقوق بشر میتواند برای بهتر شدن وضعیت جامعه جهانی داشته باشد.
ز.ح ۷۴/ ع.ع ۵۷
امروزه تکنولوژی به نقض حقوق بشر منجر شده است در تاریخ ۲۱ August 1397 | 4:35 pm منتشر شده است