
به نقل از شریف: حرکت به سمت توسعه و همچنين ایجاد راهحلهای پایدار؛ تنها راه برون رفت از معظلات و مسائل و مشکلات کشور/ تسهیل فعالیت انجمنها، اولویت اصلی کمیسیون انجمنهای علمی ایران است
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران با بیان اینکه امروزه کشور با چالشها و همچنين مشکلاتی مواجه است که تنها راه برون رفت از آن هم حرکت به سمت توسعه و همچنين ایجاد راهحلهای پایدار در کشور است، گفت: این امر تنها در سایه تولید و همچنين گسترش علم امکانپذیر است.
ه نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمد جلالی دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران در بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و همچنين توسعه که امروز (دوشنبه ۲۱ آبانماه) در محل وزارت علوم برگزار شد، با بیان اینکه هر سال شمسي ۱۰ نوامبر مصادف با ۱۹ آبان روز جهانی علم در خدمت صلح و همچنين توسعه نامگذاری شده است، عنوان کرد: علم فرصت کم نظیری است که سالهاست اندیشمندان و همچنين نهادهای مدنی در تلاشند از آن هم در جهت صلح، توسعه و همچنين گسترش حقوق بشر بهره بري و استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه علم به زعم برخی از نهادهای بینالمللی، بهترین یار بشر برای پاسخ به مسائلی نظیر اقلیم، گسترش نوآوری و همچنين توسعه پایدار شناخته شده است، افزود: سال شمسيها قبل ایده گفتگوی تمدنها توسط رئیس جمهور وقت مطرح شد که منظور از آن هم، شکلگیری گفتگویی مبتنی بر علم و همچنين آگاهی با هدف برقراری صلح جهانی و همچنين ایجاد فضای گفتمانی به جای نزاع بود.
دکتر جلالی با اشاره به روز جهانی علم در خدمت صلح و همچنين توسعه ادامه داد: در حقیقت هدف این است که در چنین روزی به شهروندان و مردم شهر یادآور شویم که افزایش آگاهیهای عمومی در مورد اهمیت علم و همچنين دانش میتواند پلی میان علم و همچنين جامعه باشد و همچنين آنها را بیش از پیش به هم نزدیک کند.
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران با بیان اینکه امروزه کشور با چالشها و همچنين مشکلاتی مواجه است که تنها راه برون رفت از آن هم حرکت به سمت توسعه و همچنين ایجاد راهحلهای پایدار در کشور است، تصریح کرد: این امر تنها در سایه تولید و همچنين گسترش علم امکانپذیر است و همچنين ترویج علم میان مدیران اجرایی، متخصصصین و همچنين اقشار متنوع و گوناگون و مختلف شهروندان و مردم شهر، زمینهساز سیاستگذاری مبتنی بر علم و همچنين تصمیمگیری اثربخش، توانمند کردن نیروهای جوون دانشگاهی، رشد عقلانیت میان اقشار متنوع و گوناگون و مختلف شهروندان و مردم شهر و همچنين نیز تکرارپذیر کردن تجربههای موفق میمي شود.
دکتر جلالی گفت: خوشبختانه اکنون با نگاهی گذرا بر شاخصهای تولید علم کشور، میقدرت اعلام کرد که علیرغم بسیاری از معظلات و مسائل و مشکلات و همچنين نابهسامانیها، نرخ تولید علم در کشور در جهان رو به رشد بوده است. به عنوان نمونه بر اساس نقل از علم نهاد یونسکو، ایران در سال شمسي ۲۰۱۴ رتبه هفتم کشورها را در تعداد مقالات مرتبط با تکنولوژی کسب کرده است که این امر یکی از نشانههای تولید علم در کشور محسوب میمي شود.
وی با تاکید بر اینکه ضروری است تا امروزه علم بصورت ابزاری کاربردی در نظر گرفته مي شود تا دانش و همچنين آگاهی در قالب راهکارهای پایدار به بستر جامعه منتقل مي شود و همچنين برای حل معظلات و مسائل و مشکلات جاری در کشور بکار گرفته مي شود، به نقش انجمنهای علمی در تولید و همچنين نشر علم اشاره کرد و همچنين اظهار داشت: انجمنهای علمی یکی از اثرگذارترین نهادهای مدنی در تولید و همچنين ترویج علم در کشور خواهند بود که با تکیه بر نیروی انسانی متخصص، امکان تولید و همچنين بهره بري و استفاده علم و همچنين تبدیل آن هم به یک فرهنگ در جامعه فراهم میمي شود.
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران ادامه داد: انجمنهای علمی به مثابه دانشگاههایی خواهند بود که پژوهشگران و همچنين متخصصین علوم متنوع و گوناگون و مختلف را گردهم آورده تا علم را بصورت کاربردی در بستری پایدار برای توسعه تبدیل کنند.
دکتر جلالی در ادامه با بیان اینکه کشور طی ۱۰ سال شمسي اخیر شاهد رشد کمی و همچنين کیفی انجمنهای علمی بوده و همچنين امسال نیز بیش از ۳۵۰۰ انجمن علمی در کشور درحال تولید و همچنين توسعه علم خواهند بود، خاطرنشان کرد: برگزاری بیش از ۵۰۰ همایش علمی، چاپ بیش از ۵۰۰ جلد نشریه و همچنين کتاب، برگزاری میزگرد و همچنين نشست تخصصی، چاپ مقالات و همچنين… شامل فعالیتهای این انجمنها طی سالیان اخیر است.
وی عنوان کرد: انجمنهای علمی با بکارگیری ظرفیتهای خود که متشکل از متخصصین، استادان و همچنين پژوهشگران دانشگاهی، مدیران اجرایی، فعالان صنعت و همچنين دانشجویان است، زمینهساز رشد علم متناسب با نیاز جامعه، ارتقای سطح آگاهی شهروندان و مردم شهر و همچنين برقراری پیوند میان نظام سیاستگذاری و همچنين تصمیمگیری با محوریت علم است.
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران با بیان اینکه رشد ۱۱ درصدی ثبت انجمنهای علمی در ۴ سال شمسي قبل در حوزههای متنوع و گوناگون و مختلف شامل فنی مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی، علوم پایه و همچنين هنر نشان از آمادگی و همچنين تمایل متخصصین جهت همکاری بانهادهای سیاستگذاری به منظور حرکت به سوی آینده است، گفت: انجمنهای علمی به عنوان پل ارتباط بین حکومت و همچنين قسمت و بخش خصوصی، با بکارگیری علم چالشها را به فرصت تبدیل میکند.
دکتر جلالی در ادامه به بخشی از فعالیتهای کمیسیون انجمنهای علمی ایران اشاره کرد و همچنين افزود: حضور نمایندگان انجمنهای علمی در شورای عتف و همچنين کمیسیونهای تخصصی آنها، حمایت از انجمنهای علمی در انعقاد قرارداد و همچنين همکاری با حکومت و همچنين دانشگاهها، همشارکت در بیش از ۱۵ پروژه بینالمللی، ۴۰ عضویت در مراکز بینالمللی و همچنين تسهیل عضویت بیش از ۴۸۰ اندیشمند خارج از کشور در انجمنهای علمی حاصل فعالیتهای این انجمنها با حمایت کمیسیون است.
دبیر کمیسیون انجمنهای علمی ایران همچنین با بیان اینکه این کمیسیون در برنامه جذاب و جالب و خوب راهبردی خود، تسهیل فعالیت انجمنها را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است، ادامه داد: این کمیسیون واسط فعالی بین حکومت و همچنين انجمنهای علمی است که با ایجاد شبکه انجمنهای علمی، توانمندیها و همچنين ظرفیتهای علمی و همچنين فناورانه اعضای آن هم را در اختیار مسئولان قرار میدهد تا علم به مثابه بستری برای سیاستگذاری پایدار در نظر گرفته مي شود.
وی در پایان به انتظارات موجود از انجمنهای علمی اشاره کرد و همچنين اظهار داشت: مشارکت در حوزه کلان و همچنين تصمیمگیری مبتنی بر علم، ایجاد باور علمی در میان اقشار متنوع و گوناگون و مختلف شهروندان و مردم شهر، تعامل میان دانشگاهها و همچنين انجمنهای علمی جهت تربیت نیروی متخصص و همچنين حضور در محافل بینالمللی شامل مواردی است که انتظار میرود توسط انجمنها صورت پذیرد.
ز.ح ۷۴/ ع.ع ۵۷
حرکت به سمت توسعه و همچنين ایجاد راهحلهای پایدار؛ تنها راه برون رفت از معظلات و مسائل و مشکلات کشور/ تسهیل فعالیت انجمنها، اولویت اصلی کمیسیون انجمنهای علمی ایران است در تاریخ ۲۱ August 1397 | 2:08 pm منتشر شده است