
به نقل از شریف: ضرورت تقویت روزنامه نگاری علمی برای شکل گیری ارتباط صحیح رسانه ها و همچنين نهادهای علمی دانشگاهی
استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ارتباط صحیح بین رسانهها و همچنين نهادهای علمی و همچنين پژوهشی نیازمند یک واسطه است که از آن هم به عنوان روزنامهنگاران علم یاد میمي شود،کسانی که بتوانند علم را بفهمند و همچنين از طرف دیگر روزنامهنگاری را تجربه کرده باشند.
به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر هادی خانیکی درنشست علمی تخصصی “پژوهش و همچنين رسانه” که عصر امروز در دومین روزاز هفته پژوهش و همچنين فناوری در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: یکی از موارد و نکات مهم برای موفقیت ارتباط پژوهش و همچنين رسانه ها و همچنين انعکاس خبرهاي جديد علمی در جامعه این است که پژوهش ها در راستای نیازهای واقعی مردمی باشد.
وی تاکید کرد: دانشگاه ها و همچنين نهادهای پژوهشی به دنبال انعکاس خبرهاي جديد مثبت و همچنين موفقیت ها خواهند بود ولی در صورتي که پژوهش ها در راستای دغدغه های شهروندان و مردم شهر باشد خود به خود در جامعه مخاطب پیدا می کند.
استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: پژوهش های دانشگاهی برای نشر رسانه ای باید عامه فهم شوند که این عامه فهم کردن به معنی ساده کردن و همچنين کاستن از پیچیدگی است و همچنين به هیچ وجه از ارزش و همچنين اهمیت فعالیت علمی نمی کاهد و همچنين مانند کار بزرگی که “برایان مگی” برای فهم فلسفه کرد.
وی افزود: امروز انتظار دانشگاهها و همچنين مراکز علمی و همچنين پژوهشی این است که دست اندرکاران رسانهها کمک کنند و همچنين انتقال دهند که چه فعالیت با اهمیتی در عرصه علم و همچنين پژوهش دانشگاهها انجام میمي شود واز طرفی دیگر، رسانهها نیز این انتظار را دارند که اجازه داشته باشند خودشان تعیین کنند کدام محصول مهم است و همچنين خودشان اهمیت اطلاعرسانی آن هم را تعیین کنند. بنابراین این اختلال ارتباطی و همچنين گفتوگویی بین مراکز دانشگاهی و همچنين رسانهها شکل میگیرد.
دکتر خانیکی گفت: برای نزدیکی رسانه ها و همچنين نهادهای علمی نیازمند ارتباطات و همچنين روزنامه نگاری علم هستیم تا کسانی را تربیت کند که هم علم را بشناسند و همچنين هم به شرایط کار رسانه ها آشنا باشند.
وی اظهار داشت: باید رسانه ها را نه به عنوان یک ابزار اطلاع رسانی بلکه باید به عنوان یک کنشگر سوم میان نهاد دانشگاه و همچنين جامعه محسوب کنیم.
استاد علوم ارتباطات تصریح کرد: باید توجه داشت که رسانهها آن هم دسته از پژوهشهای دانشگاهی را باید به جامعه انتقال دهند که از جذابیت های مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري برخودار بوده و همچنين قابلیت دیده شدن را داشته باشند، بنابراین جامعه دانشگاهی باید برای دیده شدن این استانداردها و همچنين معیارهای مخاطبان را در نظر بگیرند و همچنين پیامهای متناسب با نیاز عموم را تولید کنند.
م.ع ۶۰/ ر.ب ۴۵
ضرورت تقویت روزنامه نگاری علمی برای شکل گیری ارتباط صحیح رسانه ها و همچنين نهادهای علمی دانشگاهی در تاریخ ۲۵ September 1397 | 6:27 pm منتشر شده است