
به نقل از شریف: لزوم حل چالشهای کشور بدست پژوهشگران علوم انسانی/ تخصصگرایی مهمترین شاخص کیفیت پژوهشها است
دست يار پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه تکنولوژی و همچنين فناوری بدون علوم انسانی در بسیاری از مواقع نشاندهنده جامعهای تاریک است، بر حل چالشهای کشور بدست پژوهشگران علوم انسانی تاکید کرد.
به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر مسعود برومند دست يار پژوهشی وزیر علوم در همایش پژوهش و همچنين علوم انسانی در دوران معاصر که صبح امروز (سه شنبه ۲۷ آذرماه) در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، با بیان اینکه هر سال شمسي هفته پژوهش دلیلی برای مطرح کردن دستاوردهای دانشگاهها است، اظهار داشت: امسال در این هفته به نظر رسید که مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري است تا چالشهای علمی در کنار دستاوردها، بیان مي شود.
دست يار پژوهشی وزیر علوم با تاکید بر اهمیت ایجاد نمایشگاهی از تقاضاها افزود: همچنین در این هفته همچنين و علاوه بر عرضه دستاوردها، نمایشگاهی از تقاضاها نیز برپا شده تا براساس آن هم به وظیفه تمرکز بر نیازها، راهحلهای رسیدگی به آن هم بررسی شوند.
دکتر برومند در ادامه با بیان اینکه علوم تجربی و همچنين فنی به اهمیت پیشرفت فناوری و همچنين تکنولوژی اشاره میکند و همچنين این موضوع سبب دور شدن از علوم انسانی میمي شود، گفت: تکنولوژی و همچنين فناوری بدون علوم انسانی در بسیاری از مواقع نشاندهنده جامعهای تاریک است، از این رو نیاز به حل معظلات و مسائل و مشکلات کشور بواسطه علوم انسانی الزامی است.
وی در خصوص چالشهای علوم انسانی تصریح کرد: امروزه یکی از نگرانیهای علوم انسانی این است که زيرا و به درستي که اکثر مسئولان در حوزههای فنی تحصیل نموده اند پس احتمال دارد از اهمیت علوم انسانی آگاه نباشند.
دکتر برومند با اشاره به اینکه عمده مسائل و همچنين معظلات و مسائل و مشکلات کشور در حوزه علوم انسانی حل میمي شود، اظهار داشت: سیستمسازی و همچنين ایجاد نظام در رشتههای فنی و همچنين مهندسی انجام میمي شود ولي بايد توجه داشت پر کردن محتوای این نظامها به علوم انسانی بازمیگردد.
وی با تاکید بر اینکه بستری باید فراهم مي شود که نیازهای جامعه شناخته شوند، خاطر نشان کرد: شناسایی اولویت، موضوعات و همچنين طرح دقیق پيشامد جديد و همچنين طراحی فرآیند مسائل شامل موضوعاتی است که امروزه باید بیش از پیش مور توجه قرار گیرد.
دست يار پژوهشی وزیر علوم به اهمیت افزایش کیفیت پژوهشها اشاره کرد و همچنين گفت: تخصصگرایی شامل مهمترین شاخصها در افزایش کیفیت در پژوهشها است که این موضوع در علوم فنی و همچنين مهندسی به نسبت علوم انسانی بیشتر دیده میمي شود بطوریکه در علوم ریاضی و همچنين تجربی تنها و فقط صاحبنظران قادرند تا به ارائه نظر بپردازند ولي بايد توجه داشت متأسفانه در علوم انسانی بسیاری از اشخاص بدون تخصص به خود اجازه میدهند تا در تمامی حوزهها اظهار نظر کنند.
وی در ادامه به صرف هزینههای بسیار در پژوهش اشاره کرد و همچنين عنوان کرد: در حال حاضر خروجی و همچنين اثربخشی بسیاری از تحقیقات بطور کامل مشخص نیست و همچنين در صورتي که این پيشامد جديد برطرف مي شود، بیشک راهحل بسیاری از معظلات و مسائل و مشکلات جامعه شامل آب و همچنين تصادفات در حوزه علوم انسانی یافت میمي شود.
دکتر برومند گفت: اکنون با توجه به شرایط جامعه، در پژوهش شاخصهای امروز توانایی حل مسائل دیروز را دارند ولي بايد توجه داشت باید توجه داشت که مشکل فردا با این روشها حل نخواهد شد از این رو مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري است تا به سمت کار تیمی در پژوهش پیش رفته برویم.
دست يار پژوهشی وزیر علوم با اشاره به اینکه مراکز تیمی پژوهشی به عنوان مراکز اصلی در نظر گرفته میشوند، اظهار داشت: برخی مبانی پژوهشی در علوم انسانی خواهند بود که نتایج پذیرفته شده مناسبی دارند که مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري است این مباحث به گونههای متفاوتی طراحی شوند.
وی به اهمیت مدلهای بومی در حوزه علوم انسانی اشاره کرد و همچنين گفت: باید یک قانونمندی خاص براساس اصول دیده مي شود تا در زمینه علوم انسانی آمادگی فکری به منظور طراحی مدلهای بومی جهت رفع نیاز جامعه ایجاد مي شود.
وی با تاکید بر اینکه برنامه جذاب و جالب و خوبهای راهبردی باید به برنامه جذاب و جالب و خوبهای اجرایی تبدیل مي شود چرا که توانایی مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري در حوزه علوم انسانی وجود دارد، افزود: اکنون نیاز به بررسی دقیقتر پروژهها در دانشگاهها وجود دارد و همچنين سیستم برنامه جذاب و جالب و خوبریزی کشور برای بودجه به تغییرات نیاز دارد ولي بايد توجه داشت ایجاد این تعییرات کار سادهای نیست.
دست يار پژوهشی وزیر علوم با تاکید بر اینکه باید بتوان بدست پژوهشگران علوم انسانی گرههای کشور را باز کرد.
ز.ح ۷۴/ ع.ع ۵۷
لزوم حل چالشهای کشور بدست پژوهشگران علوم انسانی/ تخصصگرایی مهمترین شاخص کیفیت پژوهشها است در تاریخ ۲۷ September 1397 | 1:48 pm منتشر شده است