
به نقل از شریف: مدیر پروری؛ مأموریت ویژه دانشگاهها است/ امضای تفاهمنامه مشترک بین سه وزارت خانه علوم، بهداشت و همچنين آموزشوپرورش بهمنظور معرفی چهرههای برتر آموزشی
دکتر شریعتی نیاسر بابیان اینکه برای دانشگاهها قائل به مأموریتگرایی هستیم، گفت: در حال حاضر مدیرپروری، مأموریت ویژه دانشگاههای پهناور و بزرگ و همچنين مطرح کشور است.
به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر دست يار آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و همچنين فناوری در چهارمین همایش ملی آموزش عالی جامعهمحور که امروز (دوشنبه) در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، بابیان اینکه ۴ سال شمسي قبل ضرورت برگزاری این همایش احساس شد تا مسائل را در خانواده پهناور و بزرگ آموزش عالی مطرح کنیم، گفت: خوشبختانه همایش امسال توأم با معرفی اساتید نمونه کشور شد و همچنين این همزمانی بسیار معنادار است.
وی با تأکید بر اینکه فلسفه وجودی همایش ملی آموزش عالی، معرفی سرمایههای انسانی جامعه علمی است، افزود: جامعه ما نیاز به معرفی الگوها دارد و همچنين این محافل نیز در راستای همین موضوع است.
دکتر شریعتی نیاسر با اشاره به اینکه محور اصلی این همایش، دانشگاه جامعهمحور است، ادامه داد: برای دانشگاهها قائل به مأموریتگرایی هستیم به این معنا که هرساله وزارت علوم یک مأموریت کلی برای آن همها تعریف میکند همچنين و علاوه بر آن هم، دانشگاههای پهناور و بزرگ و همچنين مطرح، مأموریت ویژهای تحت عنوان مدیرپروری دارند.
دست يار آموزشی وزیر علوم بابیان اینکه مدیرپروری به معنای پرورش انسانهایی است که بتوانند در شرایط سخت قابلیتهای خود را برای اداره جامعه بهکارگیرند، تصریح کرد: در بعضی از مراکز دانشگاهی پهناور و بزرگ شاهد بودیم که آزمایشگاهی را بهعنوان آزمایشگاه اجتماعی در سطح ملی و همچنين بینالمللی بهعنوان یک درس مهارتی تعریف میکنند تا دانشآموختگان بتوانند در شرایط سخت مدیریت را بیاموزند.
وی گفت: مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري است تا فرهیختگان مروری بر چهلساله قبل داشته باشند تا دریابند چند قسمت و بخش مدیران کشور، فارغالتحصیلان دانشگاههای شاخص کشور خواهند بود. این بررسی و همچنين تحلیل بهنوعی میتواند مسئولیت و همچنين مأموریتهای پهناور و بزرگ دانشگاهها را بیشازپیش ترسیم کند.
دست يار آموزشی وزیر علوم علت معرفی اساتید نمونه در چهارمین همایش آموزش عالی را گرامیداشت یاد و همچنين خاطره استاد مطهری دانست و همچنين افزود: امیدواریم در سال شمسيهای آینده در آستانه روز معلم، فراتر از نام این استاد گام برداریم و همچنين به گزیدههای از آثار ایشان اشاره داشته باشیم.
دکتر شریعتی نیاسر در تشریح روند معرفی استادان نمونه بیان کرد: در سال شمسي ۱۳۸۸ دستورالعمل تعیین و همچنين معرفی اساتید نمونه تصویب و همچنين در سال شمسي ۱۳۹۶ بازنگری شد که مهمترین هدف آن هم نیز تجلیل از هیئتعلمی جامعه دانشگاهی در سطح کشور و همچنين تکریم شأن و همچنين منزلت فرهیختگان جامعه در نظر گرفته شد. دانشگاهها معمولاً این اساتید را به ستاد معرفی میکنند البته ستاد ۳۰ قسمت و بخش افزایش ضریب مضاعف برای دانشگاههای محروم قائل میمي شود و همچنين سپس آن هم را بررسی میکنند.
وی در ارتباط و رابطه با نحوه انتخاب اظهار داشت: معمولاً در دانشگاه کمیتهای متشکل از رئیس، معاونان آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و همچنين ۳نفر از اعضای هیئت ممیزه و همچنين دبیر هیئت ممیزه منطقه یا دانشگاه تشکیل جلسه میدهند و همچنين نفرات را به وزارت علوم معرفی میکنند و همچنين این اشخاص در کمیتهای مرکب از معاونان، مدیرکل دفتر وزارتی، ۲نفر از اعضای هیئت ممیزه و همچنين ۲نفر از شخصیتهای برجسته علمی بررسی و همچنين درنهایت با تائید وزیر علوم تصویب میمي شود.
دست يار آموزشی وزیر علوم درخصوص امتیازات در نظر گرفتهشده برای برگزیدگان افزود: برای اعضای هیئتعلمی آموزشی بین ۲۰۰ تا ۲۸۰ امتیاز و همچنين هیئتعلمی پژوهشی ۱۰۰ تا ۱۵۰ امتیاز پیشبینیشده است.
دکتر شریعتی نیاسر ادامه داد: طی سال شمسيهای ۹۰ تا ۹۶ حدود ۳۹۴ شخصیت برجسته علمی از ۴۷ مرکز آموزش عالی کشور معرفی شدهاند و همچنين معمولاً این اشخاص از همه زیر نظامهای آموزش عالی اعم از دولتی و همچنين غیردولتی بودهاند.
وی تصریح کرد: در سال شمسي قبل از مجموع ۲۲ فرد يا شخص از معرفیشدگان علوم پایه ۳ فرد يا شخص، از مجموع ۲۳ فرد يا شخص از برگزیدگان فنی و همچنين مهندسی ۴ فرد يا شخص و همچنين از مجموع ۱۲ فرد يا شخص کشاورزی و همچنين دامپزشکی ۳ فرد يا شخص و همچنين در حوزه علوم انسانی و همچنين هنر نیز ۳ فرد يا شخص و همچنين درمجموع ۱۳ فرد يا شخص معرفی شدند ولي بايد توجه داشت در دانشگاه شهید چمران اهواز استثنائاً دو فرد يا شخص که یکی از این استادان در حوزه سیلاب سرويس ها و خدمات بیشماری را ارائه داده است مورد تجلیل و همچنين تقدیر قرار گرفتند.
دست يار آموزشی وزارت علوم در ارتباط و رابطه با ملاک در نظرگیری معرفیشدگان عنوان کرد: ازجمله این ملاکها این است که معرفیشدگان، در شرایطی که معرفی شدند نباید مسئولیت اجرایی در دانشگاه خود داشته باشند.
دکتر شریعتی نیاسر گفت: امیدواریم در پرتو این گردهمایی در کنار اساتید نمونه بتوانیم از ظرفیتهای آن همها بهرهمند شویم و همچنين مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري است تا جامعه از ویژگیهای اساتید آگاهی بیشتری پیدا کنند چراکه جامعه دانشگاهی در قسمت و بخشهای متنوع و گوناگون و مختلف مدیریتی اعم از ایجاد امید در جامعه و همچنين به تصویر کشیدن الگوهای موفق میتواند تأثیرگذار باشد.
وی در ادامه درخصوص معرفی سرآمدان آموزش گفت: در همین راستا درمجموع ۷ فرد يا شخص از دانشگاههای فردوسی مشهد، صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیرکبیر، شهید چمران و همچنين بوعلی سینا انتخاب شدند که البته نقش کارگروههای تخصصی در این ارتباط و رابطه بسیار تأثیرگذار بوده است.
وی مطرح کرد: برای معرفی این اشخاص هدف این بود بتوانیم نقش آموزش را در قسمت و بخشهای متنوع و گوناگون و مختلف جامعه به نحو بهتری به تصویر بکشیم زیرا آموزش امری فراگیر است و همچنين تنها مختص آموزش عالی نیست و همچنين بر همین اساس تفاهمنامه بین سه وزارت خانه علوم، بهداشت و همچنين آموزشوپرورش بهمنظور معرفی چهره برتر آموزشی به امضا رسید که پیرو آن هم در سال شمسي آینده با همبستگی و همچنين همفکری این سه وزارت خانه میتوانیم از چهره برتر در حوزه اجرایی و همچنين آموزشی تقدیر و همچنين تجلیل کنیم.
ز.ح ۷۴/ ل.م ۵۴/ ع. ع ۵۷
مدیر پروری؛ مأموریت ویژه دانشگاهها است/ امضای تفاهمنامه مشترک بین سه وزارت خانه علوم، بهداشت و همچنين آموزشوپرورش بهمنظور معرفی چهرههای برتر آموزشی در تاریخ ۹ February 1398 | 3:18 pm منتشر شده است