
به نقل از شریف: نهمین نشست هیأتهای استانی نظارت، ارزیابی و همچنين تضمین کیفیت آموزش عالی آغاز به کار کرد
نهمین نشست سالیانه هیئتهای نظارت، ارزیابی و همچنين تضمین کیفیت آموزش عالی با حضور دکتر سعدان زکائی رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و همچنين تضمین کیفیت وزارت علوم و همچنين مدیران مراکز نظارت و همچنين ارزیابی سراسر کشور در دانشگاه کردستان آغاز به کار کرد.
به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه کردستان، دکتر سعدان زکایی در آئین افتتاحیه نهمین نشست سالیانه هیئتهای نظارت ارزیابی، تضمین کیفیت کشور که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار داشت: دانشگاه تأمینکننده مدیران و همچنين نیروهای ادارهکننده جامعه و همچنين ادارات بوده و همچنين محصول دانشگاه در تصمیمگیریهای مهم کشور مستقیماً اثرگذار خواهند بود.
وی گفت: ما باید خود را کارگزار حوزه دانایی بدانیم زیرا وزارت علوم، تحقیقات و همچنين فناوری جایی است که نیروهای حوزه علم و همچنين فناوری در آن هم حضور دارند.
دکتر زکایی با بیان اینکه انسان از راه دانایی است که میتواند در حیات ابدی نیز سربلند و همچنين سعادتمند باشد، تصریح کرد: نظارت توأم بانظم، انتقاد و همچنين بررسی شرایط و همچنين رسیدن به وضعیت مطلوب است و همچنين درنهایت برای بهبود کیفیت سیستم تلاش میکند.
رئیس مرکز نظارت و همچنين ارزیابی آموزش عالی وزارت علوم تصریح کرد: از سال شمسي اولی که این نشستها صورت گرفت قصدمان کمک و همچنين دستگیری است و همچنين اکنون باهمت تو بزرگواران سطح کارها ارتقا پیداکرده و همچنين همچنان باید در این مسیر حرکت کنیم.
وی عنوان کرد: در صورتي که در شرایطی مجبور به تذکر و همچنين برخورد میشویم باید خرسند باشیم زیرا امکان رشد و همچنين ترقی را برای افرادی که وظیفه خود را بهدرستی انجام میدهند فراهم کردهایم.
به گفته زکائی، از سال شمسي قبل به تا حال در حوزههای متنوع و گوناگون و مختلف کارهایی انجامشده و همچنين این نشستها سنگ بنای آغازین و همچنين منشأ یک کار مهم در وزارت علوم است.
وی اذعان کرد: در مرکز نظارت و همچنين ارزیابی آموزش عالی، سه معاونت ازجمله معاونت مسئول دانشگاههای غیردولتی، دستگاههای اجرایی و همچنين دانشگاههای دولتی و همچنين همچنین مؤسسات پژوهشی و همچنين فناوری را در زیرمجموعه خود داریم.
رئیس مرکز نظارت و همچنين ارزیابی آموزش عالی وزارت علوم تصریح کرد: در حوزه معاونت پژوهش و همچنين فناوری دو سند درسنامه ارزیابی مؤسسات پژوهشی و همچنين دیگری درسنامه ارزیابی مؤسسات فناوری را آماده کردهایم و همچنين امروز کتاب درسنامه به نام سنندج رونمایی میمي شود.
وی گفت: درسنامه بعدی که در مورد فناوری است تا ۲ ماه آینده نیز چاپ خواهد شد و همچنين باهمت تو است که دقت ما در بسیاری از حوزهها ازجمله فناوری افزایشیافته و همچنين نقل ازهایی که ارائه میمي شود در تصمیمگیریهای مهم بسیار اثرگذار است.
دکتر زکائی عنوان کرد: هنگامیکه تعامل با حوزه ستاد افزایش مییابد اشخاص به این نتیجه میرسند که با ما همکاری کنند زیرا برای ارتقای کیفیت کاری خود مؤثر است.
رئیس مرکز نظارت و همچنين ارزیابی آموزش عالی وزارت علوم عنوان کرد: باید در وارد شدن اشخاص توانمند و همچنين علاقهمند به تمام رشتهها توازن برقرار مي شود زیرا اکنون اکثریت داوطلبان کنکور به سمت رشتههای علوم تجربی ازجمله پزشکی میروند و همچنين ضروری است تا این دیدگاه را تغییر داد.
وجود نظارت و همچنين ارزیابی مستمر در دانشگاهها؛ از شاخصههای دانشگاه پیشرفته
در ادامه دکتر رحمت صادقی رئیس دانشگاه کردستان ضمن عرض خیرمقدم به شرکتکنندگان در این مراسم، اظهار داشت: معتقدیم از شاخصهها و همچنين مؤلفههای دانشگاه پیشرفته امروزی وجود نظارت و همچنين ارزیابی مستمر در دانشگاههاست.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاهها باید در تمام زمینههای پژوهش، آموزشی و همچنين … اخلاق محور باشند، افزود: دانشگاهها باید با فعالیتهای اخلاق محور، بتوانند در جامعه نقش مؤثری داشته و همچنين پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه امروزه افزایش کمی دانشگاهها، فضای رقابتی سنگینی را بین دانشگاهها ایجاد کرده است، عنوان کرد: دستیابی به موفقیت در این عرصه از رقابت، بدون نظارت و همچنين ارزیابی بههیچعنوان امکانپذیر نیست و همچنين نظارت و همچنين ارزیابی آموزش عالی در این زمینه ضرورت اجتنابناپذیری است که باید در نظر داشته باشیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه در سال شمسيهای اخیر، توسعه کمی بیشازحد و همچنين بیرویه مراکز آموزش عالی در سطح کشور موجب شده قطار حرکت آموزش عالی کشور از ریل اصلی خارج شوند که بازگرداندن آن همها به مسیر اصلی و همچنين پیشرفت علمی کشور، نیازمند نظارت و همچنين ارزیابی است و همچنين شهروندان و مردم شهر کشور چشمانتظار اقدام مسئولان این حوزه خواهند بود.
دکتر صادقی تصریح کرد: در ایران بیش از ۲ هزار و همچنين ۵۰۰ دانشگاه وجود دارد که در مقایسه با کشورهای پیشرفته بسیار بالاست و همچنين همچنین در استان کردستان هم ۴۵ مؤسسه آموزش عالی داریم که بااینوجود، کردستان جز استانهایی است که کمترین تعداد دانشگاه را دارد.
وی ضمن معرفی دانشگاه کردستان نیز، بیان کرد: ۱۰ هزار و همچنين ۶۰۰ دانشجو در ۲۰۰ رشته مقطع و همچنين ۸ دانشکده در دانشگاه کردستان در حال تحصیل خواهند بود، همچنین ۳۸۰ فرد يا شخص عضو هیئتعلمی نیز در این دانشگاه در حال فعالیت خواهند بود.
رئیس دانشگاه کردستان خاطرنشان کرد: بسیار جای خرسندی است که امروزه مؤسسات آموزشی برای نظارت و همچنين ارزیابی مؤسسات پژوهشی و همچنين مراکز رشد هم وارد شدن پیدا نموده اند که گام مثبتی در راستای جلوگیری از تعدد بیکیفیت این مراکز است.
وی با تأکید بر ضرورت کیفیت محور بودن دانشگاه، گفت: برای داشتن سطح بالایی از کیفیت باید سه مورد همواره موردتوجه قرار گیرد که از آن هم جمله کیفیت دروندادی است بهنحویکه ساختارها، برنامه جذاب و جالب و خوبها، اساتید و همچنين … کیفیت را موردتوجه قرار دهند.
دکتر صادقی در ادامه بر ضرورت کیفیت محور بودن فرآیندهای یاددهی و همچنين یادگیری تأکید کرد و همچنين یادآور شد: برون دادها نیز اعم از کار پژوهشی، فارغالتحصیلان و همچنين … باید کیفی باشند که برای تحقق این امر الزامات اخلاقی وجود دارد که باید در تمامی زمینهها همواره مورد توجه قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه بهعنوان مکانی تخصصی باید در ارائه سرويس ها و خدمات تخصصی خود استانداردهای مورد بهره بري و استفاده و نياز ضروري را رعایت کند، عنوان کرد: امروزه رقابتهای مختلفی در بین دانشگاهها وجود دارد و همچنين مشوقهایی برای جذب دانشجو در دفترچه کنکور درج میمي شود که این اقدام نیز برای موفقیت در این عرصه از رقابت و همچنين همچنین کمک به توسعه علمی کشور ضروری است.
در ادامه این مراسم از کتابی با عنوان درسنامه سنندج (مدل ارزیابی مؤسسههای پژوهشی کشور) با حضور رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و همچنين تضمین کیفیت وزارت علوم رونمایی شد.
ل. م ۵۴/ ع. ع ۵۷
نهمین نشست هیأتهای استانی نظارت، ارزیابی و همچنين تضمین کیفیت آموزش عالی آغاز به کار کرد در تاریخ ۶ June 1398 | 5:37 pm منتشر شده است